Wat maakt een DJ een goede DJ?

Gepubliceerd op: 6 maart 2017

U kunt natuurlijk overal een DJ vandaan halen. Maar wanneer iemand in het bezit is van een DJ setje en biedt zich aan als DJ wil dat natuurlijk nog niets zeggen.
Hieronder volgen een aantal belangrijke aspecten waar (Allround) DJ’s rekening mee moeten houden om bij te dragen aan een geslaagd feest.

Muziekkeuze

De keuze van de muziek bepaald ongeveer voor 80% de sfeer van de avond. Daarom is het erg belangrijk om een doordachte muziekkeuze te maken op ieder moment van de avond. Een verkeerd nummer kan ineens de dansvloer leegtrekken of zorgen voor teleurstellende gezichten. Maar het juiste nummer op het goede moment, kan weer een enorme impuls geven en het feest juist aanwakkeren.

Wanneer wij een 4 uur durende set draaien zorgen wij voor de juiste opbouw van het feest. Afhankelijk van het thema beginnen we met toegankelijke muziek en bouwen de avond op en geven impulsen op het juiste moment.

Inspelen op de sfeer

Als DJ heb je de taak om het publiek te vermaken. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wanneer je een bekende DJ bent, weet je voor welke muziek de mensen komen, maar een Allround DJ heeft de taak om het publiek te observeren en daar op in te spelen met de juiste muziek, of dat nu 10 of 300 gasten zijn.

Wij draaien wat je leuk vindt en er is zelfs ruimte voor verzoeknummers tijdens het feest. De DJ neemt alle verzoekjes aan en kiest de juiste momenten uit om deze te draaien.

Techniek

Het ondergeschoven kindje bij de meeste bruiloft – en feest DJ’s is de techniek van de DJ. De DJ kiest een nummer uit en gooit deze achter het spelende nummer aan zonder ook maar een beetje aandacht te besteden aan een vloeiende overgang of een mooie mix.

Techniek is iets waar DJ Mixxmasters in uitblinkt en wij ons in onderscheiden. Elke overgang wordt zo vloeiend mogelijk gedaan en maken een naadloze mix. Wij besteden naast een doordachte muziekkeuze dus ook veel aandacht aan de techniek voor maximale beleving op jouw feest. 

 

Conclusie

De manier waarop de DJ de muziek overbrengt en wat voor muziek er gedraaid word is natuurlijk afhankelijk van het soort feest. Wat alle DJ’s in ieder geval gemeen hebben is dat ze een gezamenlijke missie hebben: Het publiek vermaken! Waar de muziekkeuze één van de belangrijkste aspecten is tijdens een feest, draagt de techniek en skills van de DJ ook zeker bij aan het zijn van een goede dj.

Deel dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Klanten beoordelingen

Ervaringen van klanten

Swipe

Bekijk alle reviews

Video impressie

Waar wij voor werken