Wanneer jebesluit een feest te geven met misschien wel een personeelsfeest DJ, bedrijfsfeest DJ of wellicht een bruiloft DJ, moet er aan veel dingen gedacht worden. Zoals de juiste locatie, een DJ, de catering. jouw hoofd loopt over van zaken die nog geregeld moeten worden... Wij hebben dagelijks te maken met het organiseren van feesten en horen veel verhalen van particulieren, maar ook bedrijven over wat er komt kijken bij het geven van een goed feest. Wij geven graag wat handvatten op basis van onze ervaring en expertise in het organiseren van kleine tot middelgrote feesten.

Gepubliceerd op: 19 februari 2017

1. De locatie

De locatie is één van die belangrijke dingen wat het feest kan maken of breken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal personen dat je uitnodigt en de grootte van de ruimte. Als je 100 personen uitnodigt, zorg er dan voor dat de ruimte niet te groot is. Er zijn veel maatregelen die je kunt treffen om de ruimte compacter te maken zodat het door de grootte niet ongezellig wordt. Bij de keuze van een locatie is het ook goed rekening te houden met de reistijd van de gasten. Zeker als er geen overnachting is geregeld, zullen de meeste na afloop weer terug naar huis moeten. En als de locatie ver weg is voor de meesten, zal je merken dat er al vroeg mensen vertrekken. Dus zorg dat de locatie voor de meeste gasten lekker dichtbij is zodat je tot op het einde van het feest nog steeds een lekkere volle zaal hebt. Ook wel zo leuk voor de DJ 🙂

2. Thema en dresscode

Oké, locatie hebben we. Maar wat gaat het thema worden van het feest? Om je gasten te interesseren voor het feest moet je iets speciaals verzinnen waar je mee opvalt of wat al eerder een succes is geweest. Bijvoorbeeld een 90’s party, duizend en één nacht of een chique stijlvol feest met misschien wel een vrouwelijke DJ? Natuurlijk moet het thema wel passen bij jouw bedrijf of bij de mensen die je uitnodigt. Niet iedereen wordt enthousiast van bijvoorbeeld een Après Ski feest of Flower Power feest..

Hanteer je een dresscode, zorg er dan voor dat je dit niet verplicht stelt. Bij een bedrijfsfeest of personeelsfeest zijn er vaak veel verschillende mensen aanwezig, waarbij de ene het supertof vind en de ander zich er niet zo prettig bij voelt. Dus geen verplichtingen op feestjes, dan zit je altijd goed!

3. Planning en tijdstip

Een feest in de zomer geven of een feest in de winter geven kan nogal een verschil maken in Nederland. Vaak worden feesten in de voor – of nazomer gepland wat een hele mooie tijd van het jaar is, alleen brengt dit soms wat extra maatregelen met zich mee als het gaat om de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een feest in een strandtent. Als het erg warm weer is, hebben mensen vaak geen zin om uitbundig te gaan dansen en gaan liever buiten chillen. Dus een feest in de zomer? Zorg dat er buiten ook geluid aanwezig is, zodat de DJ toch een lekkere vibe kan maken ook al is het buiten.

In de zomer heeft een feest vaak ook iets meer tijd nodig om op gang te komen omdat mensen tot laat buiten zitten. Je zou kunnen zeggen dat je in de zomer een uurtje langer zou moeten inplannen voor de DJ, zodat er in het begin wat rustige muziek kan worden gedraaid voor de mensen buiten zodat deze alvast langzaam in de stemming kunnen komen.

4. De muziek!

In de voorgaande 3 tips lieten we al een beetje doorschijnen dat een DJ op een feest niet mag ontbreken. Wij als DJ Mixxmasters kunnen dan ook niet anders dan één van onze top DJ’s aanraden van ons DJ Team. Wij verzekeren je dat je geen spijt gaat krijgen Wanneer jekiest voor DJ Mixxmasters. Of het nu in een strandtent is, in jouw bedrijfspand of een kasteel, wij zorgen altijd voor de juiste sfeer en een volle dansvloer. Als je de gasten regelt, regelen wij de rest!

Deel dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Klanten beoordelingen

★★★★★
★★★★★

Ervaringen van klanten

Swipe

Bekijk alle reviews

DJ huren bij DJ Mixxmasters?

Wij zijn een professioneel boekingskantoor met twee vestigingen: Den Haag en Deventer / Apeldoorn. Bij ons krijg je de beste DJ's en meest uitgebreide shows. Wij regelen al het muziek entertainment op jouw feest. Bij ons staan jouw wensen voorop en leveren hoge kwaliteit. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op

Video impressie

Waar wij voor werken